European Media Partner

Alleen met de natuur in IJsland

IJsland is één van de bestemmingen die de laatste jaren behoorlijk booming is. De unieke landschappen van dit bijzondere eiland zijn dan ook onvergetelijk én het ligt maar op een paar uur vliegen.

“Wat IJsland zo interessant maakt, is dat je je daar helemaal in de middle of nowhere kunt wanen”, vertelt reisblogger Marloes de Hooge, van reisplatform Travelvalley.nl. “Het eiland heeft een oppervlak van drie keer Nederland, maar er wonen maar rond de 300.000 mensen. Als je daar met de auto rondrijdt, kom je bijna geen levend wezen tegen. Zo voel je je alleen met de natuur, en helemaal disconnected, ook digitaal, qua telefoon. Dat spreekt vandaag de dag veel mensen aan.”


Door het compacte formaat kunnen bezoekers in korte tijd veel van het eiland zien. “In drie á vier dagen kun je onwijs veel bijzondere dingen doen. Niet álles natuurlijk, want er loopt maar één snelweg rond het eiland, maar je krijgt genoeg mee van de mooie geisers, warmwaterbronnen, vulkanen en nationale parken waarin je mooi kunt hiken. En als je echt geluk hebt, zie je het Noorderlicht.

De Hooge bezocht tijdens haar reis door IJsland ook de wat ontoegankelijker gebieden van IJsland, haar persoonlijke hoogtepunt: “We hebben een vlucht genomen naar het noordoosten, dat was echt een heel mooi stukje. Er komen daar nauwelijks toeristen dus je bent écht helemaal alleen, in een prachtig landschap zoals je nog nooit gezien hebt. In dat gebied zijn ook een aantal scenes uit Game of Thrones zijn opgenomen. Je hebt daar ook een blue lagoon, net zo mooi als die bij Reykjavik, maar daar komen alleen de locals. In mijn ervaring hele aardige mensen, die onwijs trots zijn op hun land. Ze houden elkaar op de hoogte van bijvoorbeeld wanneer het Noorderlicht te zien is. Dat hebben wij toen ook gezien: echt onvergetelijk.”

Share this article

Journalist

Related articles