European Media Partner
Toronto LEVENSSTIJL

Canada: Ongerepte natuur versus een bruisend stadsleven!

Amper zes uur vliegen en je zet voet op Canadese bodem, tenminste als je gaat voor de Oostkust. En daar liggen alvast heel wat troeven. Ongerepte natuur versus een bruisend stadsleven. You name it. Canada heeft het. Hop on!

“Toronto is een eerste must see. Je ontdekt de stad best door in de verschillende buurten te wandelen.”

De Oostkust van Canada heeft heel wat de bieden. Wie een lijn van vijfenveertig graden trekt komt achtereenvolgens de Amerikaanse grensstad Detroit tegen, gevolgd door Toronto, hoofdstad Ottawa, Montreal en Quebec. Als je weet dat Toronto en Quebec amper 800 kilometer van elkaar verwijderd liggen, is dat in Canadese termen een speldenprik, want de westelijke stad Vancouver is 5000 kilometer verderop. Canada is oneindig groot, de afstanden aan de Oostkust relatief klein.  


“Toronto is een eerste must see”, vertelt Elke De Winne, general manager Canada Travel. “Je ontdekt de stad best door in de verschillende buurten te wandelen. Van Chinatown naar de Italiaanse buurt in de St-Clair straten tot de Griekse buurt aan de Danforthlaan. Vergeet zeker de hippe buurten van Queen Street West niet, of de alternatieve buurt van Kensington Market.” 


De stad heeft heel wat te bieden, maar een daguitstap naar de Niagara Falls hoort er uiteraard ook bij. “Het is vlakbij en het zou zonde zijn er niet even langs te gaan”, weet reisleider Nico Favoreel. “Als je dit kan afvinken kan je je weg makkelijk verderzetten naar Ottawa bijvoorbeeld. De verrassende hoofdstad van Canada.” Ottawa als hoofdstad. Absoluut onthouden voor een quiz, maar bovendien is het de enige tweetalige stad van het land gelegen aan de oevers van Ontario. Boordevol musea en een bruisend nachtleven. “Een uniek zicht over de stad en de Ottawa rivier vind je op de Peace Tower. En voor wie toch een musea aan zijn slideshow wil toevoegen, laat het dan het Nationaal Museum van Canada zijn, over de geschiedenis van de mens.”


Doorschuiven doen we naar Montreal, na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Elke De Winne: “Wandel doorheen het hart van het oude Montreal, bezoek het historische gedeelte, flaneer langs de haven en de Saint-Laurent rivier en beklim de Mont-royal, de ideale plaats om te genieten van een panoramisch zicht op de stad.” Nico Favoreel zweert bij Mont Tremblant: “De ideale daguitstap vanuit Montreal. In de winter voor de skiërs, in de zomer voor de wandelaars.”


Laatste stop aan de Oostkust is Quebec. “Daar heerst een minder jeugdige en een rustigere sfeer dan in Montreal”, besluit De Winne. Quebec is minder bevolkt dan het nabijgelegen Montreal, maar ze beschikt wel over een erg bijzonder stadscentrum dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed. Op het gebied van architectuur zal je tijdreizen naar het Franse koloniale tijdperk en de oprichting van Quebec door Samuel de Champlain.”

Fakt

Lake Ontario ligt op de grens van Canada en Amerika en is een van de vijf Great Lakes van Noord-Amerika. De provincie Ontario dankt zijn naam aan dit meer, aangezien de naam 'Ontario' in de taal van de oorspronkelijke bewoners van het gebied 'Land of Shining Waters' betekent. Op het water heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline van Toronto, dat ligt aan de noordwestelijke oever van Lake Ontario.

Share this article

Journalist

Related articles