European Media Partner

Drie tips voor stedentrips

Van Erik Vos, Reisorganisator en -gids bij Oona Travel


1.  Fiets je een weg

“In welke stad je ook bent, maak een fietstocht met een plaatselijke gids. Op internet kan je deze gemakkelijk vinden en anders huur je gewoon een fiets en trek je er, na een grondige voorbereiding, zelf op uit. Dit is ‘de’ manier om op een snelle wijze heel veel van de stad te bewonderen en een goed alternatief voor de Hop On Hop Off bussen.”


2. Metro in een vingerknip

“Zorg er in een grootstad voor dat er een metrostation op wandelafstand van je hotel ligt. Het is voordeliger om je met de metro te verplaatsen dan telkens om een taxi te moeten vragen. Blijf weg uit onveilige buurten en lees daarvoor recensies, booking.com of TripAdvisor. Ook te weinig straatverlichting is een doorslaggevend argument om ergens ‘niet’ te zijn.”


3. To app or not to app

“Ga op voorhand na of alle apps op je telefoon bruikbaar zijn. Wat baat het om offline navigatiesystemen te hebben wanneer je de kaart van de stad niet gedownload hebt? Heb je een wisselkoers – App? Wat heb je aan een offline woordenboek wanneer je juist de taal die je nodig hebt, bent vergeten te downloaden? En hoe zit het met je bankier apps?”

Share this article

Journalist

Related articles