European Media Partner

Veilig naar de luchthaven

De veiligheid van luchthavens is een hot topic, ook voor de bedrijven die met hen samenwerken. “Transportbedrijven die hun passagiers aan de terminal willen afzetten vormen een veiligheidsrisico voor de luchthaven”, vertelt Paul De Muynck, general director van vervoersdienst Filbco. “Dus moeten zij rekening gaan houden met de veiligheid aan boord van hun voertuigen. Bijvoorbeeld door een deel van de passagiers al te pre-checken, door middel van explosievendetectors (een strookje papier dat partituren van explosieven op de handen herkent) en een bagagecheck.”

Ook kan je hieraan bijdragen door je chauffeurs een veiligheidstraining te geven. De Muynck: “Zij leren gevaren herkennen en vervolgens leren we ze uiteraard ook hoe ze daar mee om moeten gaan. Ook worden er gesprekken gevoerd over facial recognition, waarbij gefilmd wordt in de bus waardoor de veiligheidsdienst dreigingen eerder kan spotten.”


Dit alles is volgens De Muynck vooral ook in het belang van de klant. “Passagiers zitten nu in een veiliger voertuig en omdat we ze met deze maatregelen dichter bij de terminal af mogen zetten hoeven ze ook niet zo ver te lopen.”

Share this article

Journalist

Marjon Kruize

Related articles