European Media Partner

Véronique De Kock: "Kerst is gezelligheid, warmte en familie"

Kan je geloven dat het volgende week al Kerst is? Tijd om terug te blikken op het voorbije jaar, te stressen om die laatste cadeautjes die je nog moet kopen, en om alvast weg te dromen bij die fijne fragmenten rond de kerstboom die al door je hoofd flitsen.

Voor mij is dit dé tijd van het jaar. Alles waar ik van hou, komt aan bod tijdens de feestdagen. Ik leef voor de momenten met mijn gezin; gezellig thuis in alle rust. Ik geniet van lekker eten en gezelligheid rond de tafel met familie en vrienden. En stiekem ben ik helemaal dol op cadeautjes geven - én krijgen. In tegenstelling tot sommigen geeft me dit helemaal geen stress: ik hou heel het jaar door mijn ogen open om de juiste geschenkjes te verzamelen. Dat geeft me regelmatig binnenpretjes. 


In mijn boetiek krijgen we vaak mensen over de vloer die nog graag hun vrouw, vriendin of zus willen verrassen met een leuk item onder de kerstboom. Niets leuker dan mee in het verhaal te stappen, en samen met zorg een passend geschenk uit te zoeken. Dat ‘passend’ mag je bij ons letterlijk en figuurlijk nemen. 


Al moet ik wel toegeven dat de juiste outfit voor deze dagen ook voor mij soms een uitdaging is. Op toptempo klanten helpen en ’s avonds toch twijfelend voor je eigen kleerkast staan. Misschien is het wel iets typisch vrouwelijk… Wat mij altijd in de juiste sfeer krijgt, is een gezellig huis! De ietwat koude en donkere dagen zijn snel vergeten als je begroet wordt door de geur van de kerstboom en de warme kerstlichtjes. 


Kerst draait bij ons thuis om traditie. Gezellig met het gezin en mijn ouders op kerstavond, en Kerstmis vieren we dan weer graag met de familie van mijn man. Twee dagen heerlijk genieten! Een glas sprankelende bubbels, heerlijke hapjes en een brandende open haard… Waar wij volop opgaan in uitgebreid tafelen, zijn de kids vooral bezig met wie wanneer een cadeautje krijgt. Dat zijn onze jaarlijkse ingrediënten waar we niet van afwijken. 


Tegelijkertijd besef ik dat we verwend zijn. Niet iedereen kan Kerstmis zo beleven. Reden te meer om liefde en warmte te delen; al is het in de kleine dingen zoals een glimlach en een ‘dankje’. Want net dát kan je niet kopen of bestellen… en is niet alleen tijdens Kerstmis de basis van geluk!


Ik wens jullie allemaal een zalige, warme en liefdevolle kerst!


Véronique De Kock, Presentatrice en Model

Share this article

Journalist

Related articles